Keuringen en Corona

In het kader van de Corona Pandemie en in het belang van de veiligheid hanteren wij tijdens de keuring van de spuittoestellen een aantal strikte voorzorgsmaatregelen om de kans op besmettingen tegen te gaan.

Lees meer over onze voorzorgsmaatregelen tegen COVID-19

De keuringsdienst van het ILVO is bevoegd voor Vlaanderen en het Brussels hoofdstedelijk gewest en voert de keuringen van spuittoestellen uit in opdracht van het FAVV. De dienst beschikt over drie mobiele keuringsteams en elk team bestaat uit twee erkende keuringstechnici. We sturen de mobiele teams centraal vanop het secretariaat te Merelbeke aan.

Verdeeld over Vlaanderen richten we tijdelijke basis testcentra op (+/- 120 locaties) en éénmaal we een spuittoestel geregistreerd hebben (zie tabblad aangiftes) ontvangt de eigenaar automatisch een oproeping naar de keuring op het dichtstbijzijnde testcentrum. Reeds gekeurde toestellen roepen we automatisch driejaarlijks op. In de oproepginsbrief vermelden we datum, uur en locatie van de afspraak en zijn eveneens de toelatingsvoorwaarden, gronden van afkeuring en prijzen terug te vinden.

Op zoek naar een expert?

Wij staan voor je klaar